BO‘LAJAK TASVIRIY SAN’AT FANI O‘QITUVCHILARIDA IJTIMOIY – MADANIY KOMPETENTLIKNI RIVOJLANTIRISHNING ILMIY METODIK ASOSLARI - Muzropova Guljamol Mardonovna (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada bo‘lajak tasviriy san’at fani o‘qituvchilarida ijtimoiy-madaniy kompetentlikni rivojlantirishning ilmiy-metodik asoslari tahlil etilgan. Ijtimoiy-madaniy kompetentlik tushunchasining mazmuni, uni shakllantirishga xizmat qiluvchi pedagogik shart-sharoitlar hamda san’at ta’limining ijtimoiy ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, o‘qituvchilarning madaniyatlararo muloqot, estetik tafakkur, milliy va umuminsoniy qadriyatlarga hurmat ruhida tarbiyalanishida tasviriy san’at fanining o‘rni va ahamiyati ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Maqolada Shovdirov S.A. va boshqa olimlarning tadqiqotlariga tayangan holda, zamonaviy ta’lim jarayonida ijtimoiy-madaniy kompetentlikni rivojlantirishning samarali metodlari, xususan, interfaol yondashuv, loyiha asosida o‘qitish va madaniy integratsiya texnologiyalarining amaliy ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan.