TASVIRIY SAN’AT MASHG‘ULOTLARIDA MILLIY QADRIYATLAR VA AN’ANAVIY SAN’ATNI UYG‘UNLASHTIRISH USULLARI - Nasulloyeva Sarvinoz Komiljon qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at mashg‘ulotlarida milliy qadriyatlar va an’anaviy san’atni uyg‘unlashtirish usullari tahlil qilinadi. Tadqiqotda o‘quvchilarda milliy identifikatsiya va estetik tafakkurni rivojlantirish, an’anaviy san’at namunalarini zamonaviy pedagogik metodlar bilan integratsiya qilish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, milliy va badiiy qadriyatlarni shakllantirishda samarali metodlar va amaliy misollar keltiriladi. Maqola pedagoglar va san’at o‘qituvchilari uchun amaliy tavsiyalar beradi va tasviriy san’at darslarining mazmuniy samaradorligini oshirishga qaratilgan.