CLASSPOINT AI BILAN INTERFAOL DARSLARNI TASHKIL ETISH: BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA TABIIY MAVZULARNI QIZIQARLI QILISH USULLARI - Mamarajabova Yulduz Chorshanbi qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqola boshlang‘ich sinf tabiiy fanlari darslarida ClassPoint AI platformasining interfaol darslarni tashkil etishdagi imkoniyatlarini tahlil qiladi. Maqolada o‘quvchilarning dars jarayoniga qiziqishini oshirish, tushunish darajasini mustahkamlash, gamifikatsiya elementlari orqali motivatsiyani kuchaytirish va baholash hamda fikr‑mulohaza jarayonlarini soddalashtirish usullari ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, metodik jihatdan platformani samarali integratsiya qilish, interfaol viktorinalar yaratish, real vaqtda javoblarni tahlil qilish va darsni qiziqarli qilishdagi cheklovlar ham muhokama qilinadi.