MADANIY TURIZMDA EKSKURSIYANING AHAMIYATI VA EKSKURSIYA TURIZM SOHASINING BIR QISMI SIFATIDA - Muhsina Joʻraboyeva (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada madaniy turizmning zamonaviy global tendensiyalar kontekstida o‘rni, ekskursiyaning turizm industriyasi ichidagi iqtisodiy, ijtimoiy va madaniy funksiyalari hamda uning milliy merosni targ‘ib qilishdagi o‘ziga xos ahamiyati tahlil qilinadi. Ekskursiyaning turizm infratuzilmasidagi o‘rni, madaniy identifikatsiya va kommunikatsiyani kuchaytirishdagi roli, shuningdek, zamonaviy raqamli transformatsiya sharoitida ekskursiya faoliyatining yangi modellarini shakllantirish istiqbollari yoritilgan. Tadqiqotda O‘zbekiston misolida madaniy turizmning davlat siyosati, hududiy strategiyalar va xalqaro hamkorlik bilan uyg‘unlashgan rivojlanish yo‘nalishlari ham ko‘rib chiqilgan.