GEOGRAFIK KASHFIYOTLAR VA ULARNING TARIXIY RIVOJLANISH JARAYONI - Jaksimuratov Azamat Bekmurat uli (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqola geografik kashfiyotlar va ularning tarixiy rivojlanish jarayonini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada qadimiy davrlardan boshlab O‘rta asr va yangi davr geografik kashfiyotlarining shakllanishi, ularning ilmiy, iqtisodiy va siyosiy ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, Buyuk ixtirolar va mashhur geografik kashfiyotlarning jahon sivilizatsiyasiga ta’siri yoritiladi.