"Davlat xizmatida halollik: manfaatlar to‘qnashuvi va etik normalar masalasi" - ISKANDAROVA KAMOLOTXON (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada davlat xizmatida halollik, manfaatlar to‘qnashuvi va etik normalar muammolari o‘rganiladi. Davlat xizmatchilari faoliyatida halollik, shaxsiy manfaatlar va umumiy jamoat manfaatlari o‘rtasida muvozanatni saqlash zarurati bugungi kunning dolzarb masalalaridan biridir. Maqolada manfaatlar to‘qnashuvi tushunchasi, uning davlat xizmatiga ta’siri, shuningdek, etik normalarning ahamiyati va amaliyotdagi yondashuvlar tahlil qilinadi. Davlat xizmati tizimida halollikni ta’minlashda yuzaga keladigan muammolar, ularga qarshi kurashishning huquqiy va amaliy usullari, shuningdek, bu sohada takomillashtirish uchun zarur bo‘lgan qadamlar ko‘rib chiqiladi.