"Ajrashish jarayonida aliment masalasi: qonunchilikdagi bo‘shliqlar va sud amaliyoti" - ISKANDAROVA KAMOLOTXON (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqola, ajrashish jarayonida aliment masalasiga yondashuvni tahlil qiladi. O‘zbekiston Respublikasining oilaviy qonunchiligi va sud amaliyoti, aliment to‘lash borasidagi muammolarni o‘z ichiga oladi. Maqolada aliment masalasining huquqiy jihatlari, mavjud qonunlarning samaradorligi, aliment to‘lashning me’yoriy jihatlari va sud amaliyotidagi muammolar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, aliment to‘lashdagi bo‘shliqlar, ayrim holatlarda ota-onalarning aliment to‘lashga bo‘lgan munosabati va sudlarning bu masalani hal etishda duch keladigan qiyinchiliklari tahlil qilinadi. Maqola, aliment to‘lashni tartibga soluvchi qonunchilikda takomillashtirish zarurligini va sudlarning bu boradagi roli haqida tavsiyalarni taqdim etadi.