Zamonaviy Tasviriy San’at Pedagogikasida Interdissiplinar Yondashuvlar - Kamolova E’zoza Iskandar qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada zamonaviy tasviriy san’at pedagogikasida interdissiplinar yondashuvlarning mohiyati, ularning ta’lim jarayoniga integratsiyasi hamda o‘quvchilarning ijodiy kompetensiyalarini shakllantirishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, san’at ta’limi jarayonida fanlararo aloqadorlikni kuchaytirish orqali o‘quvchilarning estetik, mantiqiy va tahliliy tafakkurini rivojlantirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Maqolada S. A. Shovdirovning tasviriy san’atni o‘qitishda innovatsion va kompetensiyaga yo‘naltirilgan metodlarni qo‘llashga doir ilmiy ishlari asos sifatida olingan. Tadqiqot natijalari interdissiplinar yondashuv san’at ta’limini zamonaviy talablarga moslashtirishda muhim omil ekanini ko‘rsatadi.