TASVIRIY SAN’AT DARSLARIDA MILLIY BADIIY AN’ANALARDAN FOYDALANISHNING DIDAKTIK IMKONIYATLARI - Gadoyev Ibrohim Niyozovich (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at ta’lim jarayonida milliy badiiy an’analardan foydalanishning didaktik imkoniyatlari yoritilgan. Unda o‘quvchilarda milliy qadriyatlar, estetik did va ijodiy fikrlashni shakllantirishda xalq amaliy san’ati, miniatyura, naqsh va milliy ornamentlardan foydalanishning ahamiyati tahlil etilgan. Shuningdek, dars jarayonida milliy badiiy an’analarni integratsiyalash orqali o‘quvchilarning san’atga bo‘lgan qiziqishini oshirish, mustaqil fikrlash va ijodiy yondashuv ko‘nikmalarini rivojlantirish yo‘llari ko‘rsatib berilgan.