Chizmachilik fanida o‘quvchilarning fazoviy tafakkurini rivojlantirishning samarali usullari - Eshmurodov Axmadjon Nurmuradovich (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
ANOTATSIYA: Mazkur maqolada chizmachilik fanini o‘qitish jarayonida o‘quvchilarning fazoviy tafakkurini rivojlantirishning samarali usullari yoritilgan. Fazoviy tafakkur — bu o‘quvchining shakl, o‘lcham, nisbat va joylashuv haqidagi tasavvurini shakllantiruvchi muhim kognitiv jarayondir. Maqolada o‘qituvchi faoliyatida interfaol metodlardan, innovatsion pedagogik texnologiyalardan va axborot-kommunikatsion vositalardan foydalanishning ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘quvchilarning ijodiy fikrlashini, kuzatuvchanligini va mantiqiy tahlil ko‘nikmalarini rivojlantirishga qaratilgan samarali metodik yondashuvlar taklif etiladi.