RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR VA ARXITEKTURA INTEGRATSIYASI: O‘ZBEKISTON QURILISH SOHASIDA BIM TIZIMINING JORIY ETILISHI ISTIQBOLLARI - Hamidova Mohigul Hayot qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Building Information Modeling (BIM) texnologiyasining O‘zbekiston arxitektura va qurilish amaliyotiga joriy etilishi, mavjud muammolar, imkoniyatlar va istiqbollar tahlil qilinadi. BIM raqamli qurilish loyihalash tizimi bo‘lib, u loyiha jarayonlarining aniq, muvofiqlashtirilgan va samarali amalga oshirilishini ta’minlaydi. Maqolada texnologiyaning afzalliklari, xalqaro tajriba va O‘zbekistonda bu tizimni keng joriy etish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.