O‘rta maktab o‘quvchilarida 5–7 sinflar bo‘yoq va chizmachilik ko‘nikmalarini bosqichma bosqich rivojlantirish - Boboqulov Javohir Hamzayevich (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada 5–7 sinf o‘quvchilarida bo‘yoq va chizmachilik ko‘nikmalarini bosqichma‑bosqich rivojlantirish metodikasi tahlil qilinadi. Tadqiqotda darslarni ketma‑ket rejalashtirish, rang, shakl va kompozitsiya bo‘yicha ko‘nikmalarni bosqichma‑bosqich shakllantirish usullari, shuningdek o‘quvchilarda ijodiy tafakkur, vizual idrok va estetik his-tuyg‘ularni rivojlantirishga xizmat qiluvchi pedagogik yondashuvlar yoritiladi. Maqolada innovatsion metodlar, interfaol mashg‘ulotlar va amaliy loyihalash asosidagi metodlardan foydalanishning o‘quvchilarning texnik va badiiy ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi samaradorligi ochib beriladi.