AKSLANTIRISHLAR: TA'RIFI, TURLARI VA ALGEBRAIK XOSSALARI - Boboqulova Durdona Sanjar qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya; Ushbu maqolada akslantirish tushunchasi, uning asosiy turlari (o‘qqa nisbatan, tekislikka nisbatan va nuqtaga nisbatan) va ular bilan bog‘liq algebraik xossalar yoritilgan. Akslantirishlar geometriya, algebra va kompyuter grafikasi sohalarida keng qo‘llaniladi. Maqolada akslantirish operatorlarining matritsalar orqali ifodalanishi va ularning kompozitsion xossalari ham ko‘rib chiqilgan. Nazariy tahlil va amaliy misollar orqali mavzuga oid bilimlar mustahkamlanadi.