“Maktab va oliy ta’limda tasviriy san’at fanlarining o‘zaro bog‘liqligi va talabalarning ijodiy rivojlanishi” - Aslonova Shaxnoza Islom qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab va oliy ta’lim tizimida tasviriy san’at fanlarining o‘zaro bog‘liqligi, shuningdek, bu bog‘liqlikning talabalarning ijodiy va estetik rivojlanishidagi roli muhokama qilinadi. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, maktabda shakllantirilgan asosiy san’at ko‘nikmalari oliy ta’limda yanada rivojlantirilib, talabalarga mustaqil ijodiy ishlar, murakkab loyihalar va professional san’at kompetensiyalarini rivojlantirish imkonini beradi.