Boshlang'ich sinflarda arifmetik amallar orqali miqdorlar bilan ishlash ko'nikmalarini rivojlantirish: o'lchov birliklari va ularni qo'llash - Ikromova Sevinch Elniyoz qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
​Annotatsiya. Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida miqdorlar va ularning o‘lchov birliklari bilan ishlash ko‘nikmalarini arifmetik amallar orqali rivojlantirishning metodologik asoslari ko‘rib chiqilgan. Unda uzunlik, massa, hajm va vaqt kabi miqdorlarning mohiyati, o‘lchov birliklari tizimi va ularni o‘zgartirish usullari tahlil qilingan. Shuningdek, amaliy mashg‘ulotlar, o‘yinlar va zamonaviy o‘qitish usullari orqali o‘quvchilarda mazkur mavzuga doir bilimlarni mustahkamlashga qaratilgan tavsiyalar berilgan. Maqola matematika darslarida miqdorlar mavzusini o‘qitish samaradorligini oshirishga intilayotgan o‘qituvchilar, talabalar va tadqiqotchilar uchun mo‘ljallangan.