O‘ZBEK BADIIY ADABIYOTIDA AYOL OBRAZI EVOLYUTSIYASI - Boltayeva Munavvar Yusuf qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Anatatsiya: Ushbu maqola o‘zbek badiiy adabiyotida ayol obrazining shakllanishi va evolyutsiyasini tahlil qiladi. Tadqiqot davomida XIX asr oxiri va XX asr o‘rtalaridan hozirgi davrgacha bo‘lgan davrda ayol obrazining o‘zgarishi, jamiyatdagi roli va adabiyotdagi ifodalanish usullari o‘rganiladi. Maqolada turli davrlar adabiy asarlari orqali ayol obrazining jamiyatdagi mavqei, ijtimoiy va ma’naviy jihatlari tahlil qilinadi. Shu orqali maqola o‘zbek adabiyotida ayol obrazining tarixiy, ijtimoiy va psixologik jihatlarini ochib beradi.