IQLIM O‘ZGARISHINING O‘ZBEKISTON TABIATIGA VA IQTISODIYOTIGA TA’SIRI - Abdurashidova Shabbona (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada iqlim o‘zgarishining O‘zbekiston hududiga ko‘rsatgan ekologik va iqtisodiy ta’siri yoritilgan. Unda iqlim isishining sabablari, suv resurslari va qishloq xo‘jaligiga ta’siri, shuningdek, iqlim o‘zgarishiga moslashish strategiyalari tahlil qilinadi.