ZAMONAVIY AI TEXNOLOGIYALARINING ELEKTRON PEDAGOGIKA FANINI O‘QITISHDAGI O‘RNI - Hamrayeva , Gulnoz (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Zamonaviy sun'iy intellekt (AI) texnologiyalari ta'lim sohasida inqilobiy o‘zgarishlarni keltirib chiqarmoqda, xususan, elektron pedagogika fanini o‘qitishda. Ushbu maqola AI ning shaxsiy o‘rganishni moslashtirish, o‘qituvchilarni qo‘llab-quvvatlash va raqamli ta'lim muhitini takomillashtirishdagi rolini tahlil qiladi. Adabiyotlar sharhi va 2025-yil holatidagi tadqiqotlar asosida, AI ning elektron pedagogika o‘qitishidagi afzalliklari va qiyinchiliklari muhokama qilinadi. Natijada, AI ta'lim jarayonini yanada samarali va inklyuziv qilishi mumkinligi ta'kidlanadi.