LUG‘ATLAR YARATISHDA KOMPYUTER TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH VA UNING MUAMMOLARI - Sogʻinboyeva, Shahzoda (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada lug‘atlar yaratishda kompyuter texnologiyalaridan foydalanishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Ma’lumotlar oqimini boshqarish, leksik birliklarni to‘plash va ularni qayta ishlash jarayonida zamonaviy kompyuter texnologiyalarining tutgan o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, tilshunoslikda kompyuter texnologiyalarining asosiy yo‘nalishlari — mashinaviy tarjima, lug‘atshunoslik ishlarini avtomatlashtirish va bibliografik ma’lumotlarni qayta ishlash masalalari ko‘rib chiqiladi.