NAVOIY G‘AZALLARIDA QO‘LLANILGAN BAHRLAR - Ismoilova , Muxlisa (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur maqolada Alisher Navoiy g‘azallari poetikasida qo‘llanilgan aruz bahrlarining nazariy va amaliy jihatlari ilmiy tahlil qilinadi. Tadqiqotning maqsadi — Navoiy ijodida eng ko‘p qo‘llangan bahrlarni aniqlash, ularning mazmun va ohang yaratuvchi xususiyatlarini yoritishdir. Metod sifatida qiyosiy-adabiy tahlil hamda aruz tizimi asosidagi metrik o‘rganish usullari qo‘llanildi.