AL-MUTANABBIY SHE’RIYATIDA G‘URUR VA SHIJOAT MOTIVLARI - Maksumova , Inoyathon (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Al-Mutanabbiy arab adabiyotining eng mashhur shoirlaridan biri bo‘lib, uning she’riyatida g‘urur va shijoat motivlari markaziy o‘rin tutadi. Shoirning asarlarida shaxsiy iftixor, qahramonlik, jasorat va ideal insoniy sifatlar keng yoritilgan. Tadqiqotda Al-Mutanabbiy she’riyatida g‘urur va shijoat motivlarining shakllanishi, ularning janr va mavzular bilan bog‘liqligi, shuningdek, ijtimoiy va madaniy kontekstdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shu orqali shoirning estetik qarashlari, adabiy uslubi va jamiyatdagi qadriyatlar haqida kengroq tasavvur hosil qilinadi.