MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA E’TIBOR VA XOTIRANI RIVOJLANTIRISH METODLARI - Otaboyeva Dilshoda Sa'dulla qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda e’tibor va xotirani rivojlantirish metodlari tahlil qilinadi. Bolalarning diqqatini jamlash, ma’lumotlarni eslab qolish va ularni mantiqiy tartibda ishlatish ko‘nikmalarini shakllantirishning samarali pedagogik usullari yoritiladi. Maqolada o‘yin, vizual va auditiv mashg‘ulotlar, ijodiy faoliyat va interaktiv metodlar orqali bolaning e’tibor va xotira ko‘nikmalarini rivojlantirish yo‘llari ko‘rsatib o‘tiladi.