MAXSUS SAN’AT MAKTABLARIDA TASVIRIY SAN’T FANLARINI O‘QITISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Xasanova Sitora Shuhrat qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maxsus san’at maktablarida tasviriy san’at fanlarini o‘qitish jarayonining pedagogik asoslari tahlil qilingan. Unda o‘qituvchining kasbiy kompetensiyasi, o‘quvchilarning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirish, interfaol usullardan foydalanish va zamonaviy ta’lim texnologiyalarini joriy etishning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, san’at ta’limida o‘quvchilarning estetik didini, mustaqil fikrlashini va ijodiy faoliyatini shakllantirish bo‘yicha samarali metodlar taklif etilgan.