Natyurmort janrida predmetlar o‘rtasidagi kompozitsion uyg‘unlikni shakllantirish metodikasi - Tolibova Umida Davlat qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada tasviriy san’at ta’limida natyurmort janrida predmetlar o‘rtasidagi kompozitsion uyg‘unlikni shakllantirish metodikasi tahlil qilinadi. Maqolada predmetlarning joylashuvi, hajm va nisbatlarni hisobga olish orqali kompozitsion uyg‘unlikni yaratish, rang va yorug‘-soya orqali vizual muvozanatni ta’minlash, shuningdek, talabalarda badiiy tafakkur va estetik didni rivojlantirish masalalari yoritiladi. Shuningdek, maqolada Shovdirov S.A.ning san’at ta’limidagi ilmiy ishlari va amaliy tavsiyalari asosida natyurmort kompozitsiyasini o‘qitishda samarali metodik yondashuvlar taqdim etiladi.