AMIR TEMUR VA TEMURIYLAR DAVRIDA MARKAZIY OSIYO SIYOSATI VA MADANIYATI - Soyibjonova Gulnoza Shuhratbek qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqola Amir Temur va Temuriylar davrida Markaziy Osiyo siyosiy tizimi va madaniy hayotini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada Temuriylar davrida siyosiy markazlashuv, davlat boshqaruvi, diplomatik aloqalar, shaharlar va madaniyatning rivojlanishi tahlil qilinadi. Shuningdek, Temuriylar davrida ilm-fan, me’morchilik, adabiyot va san’atning taraqqiyoti ham ko‘rib chiqiladi.