ISSIQLIK ALMASHINUVI JARAYONLARI VA ULARNING AMALIY QO‘LLANILISHI - Begmuradov Shohzod Dilmurod o'g'li (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada issiqlik almashinuvi jarayonlarining fizik mohiyati, ularning asosiy turlari hamda texnika va kundalik hayotdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Konduktsiya (issiqlik o‘tkazuvchanlik), konveksiya va nurlanish (radiatsiya) kabi issiqlik almashinuvi mexanizmlarining ilmiy asoslari yoritilgan. Shuningdek, maqolada issiqlik almashinuvi jarayonlarining zamonaviy texnologiyalarda — issiqlik izolyatsiyasi, energetika, elektronika sovitish tizimlari va qayta tiklanuvchi energiya manbalarida — qo‘llanilishiga alohida e’tibor qaratiladi. Eksperimental o‘rganish usullari va amaliy misollar orqali issiqlik jarayonlarining inson hayotidagi o‘rni yoritilgan.