Milliy qadriyatlar asosida natyurmort chizishning pedagogik nazariyasi - Rahimova Gulhayo Qahramonovna (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada milliy qadriyatlar asosida natyurmort chizishni o‘rgatishning pedagogik nazariy asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda badiiy did, estetik tafakkur va madaniy ongni rivojlantirishga xizmat qiladigan metodik yondashuvlar ko‘rib chiqiladi. O‘quvchilarda milliy meros va an’anaviy buyumlar bilan ishlash orqali ijodiy qobiliyat, vizual tasavvur va kompozitsiya ko‘nikmalarini shakllantirishning samarali usullari taqdim etiladi.