TASVIRIY SAN’AT TA’LIMIDA ESTETIK TAFAKKUR VA BADIIY IDROKNI RIVOJLANTIRISHNING INNOVATSION METODLARI - Sayfiyeva Ozoda Madamin qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
ANOTATSIYA: Ushbu maqolada tasviriy san’at ta’limida estetik tafakkur va badiiy idrokni shakllantirish masalalari yoritiladi. Maqolada o‘quvchilarda san’at asarlariga ongli munosabatni, estetik tahlil qilish va baholash ko‘nikmalarini rivojlantirishning zamonaviy yondashuvlari tahlil qilinadi. Innovatsion pedagogik texnologiyalar, interaktiv dars usullari va raqamli vositalar yordamida o‘quvchilarning ijodiy salohiyati, vizual tafakkuri va san’atga bo‘lgan qiziqishini oshirish yo‘llari ko‘rsatib beriladi. Tadqiqotda kreativ ta’lim muhiti, shaxsga yo‘naltirilgan yondashuv va madaniyatlararo estetik tarbiya tamoyillari asosiy o‘rin tutadi. Natijada, maqolada tasviriy san’at o‘qitish jarayonida estetik tafakkurni rivojlantirishning samarali metodik asoslari ishlab chiqilgan.