MAKTAB O‘QIVCHILARINI TASVIRIY SAN’AT DARS MASHG‘ULOTLARIDA MILLIY QADRIYATLAR ASOSIDA NATYURMORT CHIZISHGA O‘RGATISH USULLARI - Rahimova Gulhayo Qahramonovna (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab o‘quvchilarini tasviriy san’at darslarida milliy qadriyatlar asosida natyurmort chizishga o‘rgatish metodikasi ko‘rib chiqilgan. Tadqiqotda madaniy mazmun, badiiy texnikalar va ijodiy mashg‘ulotlarni birlashtirgan pedagogik usullar ta’kidlangan. An’anaviy buyumlar, ramziy ob’ektlar va madaniy ahamiyatga ega predmetlar orqali o‘quvchilarda ijodiy fikrlash, estetik qobiliyat va milliy merosni anglash ko‘nikmalari shakllantiriladi. Maqolada darslarni rejalashtirish, interfaol mashg‘ulotlar o‘tkazish va baholash usullari bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltirilgan.