Musiqa ta’limida interaktiv texnologiyalarni qo‘llashning samarali yo‘llari - Ochilov Zayniddin Saypiddinovich (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada musiqa ta’limida interaktiv texnologiyalarni qo‘llashning samarali yo‘llari va ularning o‘quvchilarning musiqiy tafakkurini, eshituv qobiliyatini hamda ijodiy salohiyatini rivojlantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Zamonaviy axborot-kommunikatsiya vositalarining dars jarayoniga tatbiq etilishi orqali o‘quvchilarda mustaqil fikrlash, tahlil qilish, musiqiy asarlarni chuqurroq idrok etish ko‘nikmalari shakllantiriladi. Maqolada interaktiv metodlar, raqamli dasturlar va multimedia resurslarining o‘rni, shuningdek, o‘qituvchilarning innovatsion yondashuvi ta’lim sifatiga ko‘rsatadigan ijobiy ta’siri ilmiy asosda tahlil qilinadi.