O‘ZBEK MILLIY LIBOSLARIDA BEZAK ELEMENTLARI VA ULARNING BADIY IFODA VOSITALARI - Ochilova Marjona O‘tkir qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Maqolada o‘zbek milliy liboslarining bezak elementlari, ularning badiiy ifoda vositalari hamda estetik ahamiyati o‘rganilgan. Tadqiqotda libos naqshlari, kashtachilik, to‘qimachilik va milliy taqinchoqlar uyg‘unligi tahlil qilinadi. Shuningdek, milliy bezak san’atining zamonaviy dizaynda tutgan o‘rni, kompozitsion yechimlar hamda rang uyg‘unligi masalalari yoritilgan. Maqolada milliy liboslar bezaklarining tarixiy ildizlari bilan birga, ularning zamonaviy modadagi talqini ham tahlil etiladi.