NANOMATERIALLAR ASOSIDA YARATILGAN KATALIZATORLARNING KIMYOVIY REAKSIYALARDAGI SAMARADORLIGI - Qurbonov Fazliddin Nuriddinovich (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Maqolada nanomateriallar asosida yaratilgan katalizatorlarning tuzilishi, fizik-kimyoviy xossalari hamda ularning kimyoviy reaksiyalardagi samaradorligi tahlil qilinadi. Nanokatalizatorlarning yuqori faollik, selektivlik va energiya tejamkorlik jihatlari yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekiston sharoitida nanokatalizatorlar asosida ekologik toza texnologiyalarni ishlab chiqish istiqbollari ham ko‘rib chiqiladi.