ZAMONAVIY RAQS USLUBLARINING XALQ ASHULALARI BILAN INTEGRATSIYASI - Yuldasheva Zuxra Salievna; Muratbekova Turdigu'l Tursinbekovna (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya (O‘zbek tilida): Ushbu maqolada zamonaviy raqs uslublarining xalq ashulalari bilan uyg‘unlashuvi jarayoni, uning madaniy, badiiy va estetik ahamiyati tahlil qilinadi. Xalq ashulalari milliy ruhni, tarixni va xalqning ichki kechinmalarini ifodalovchi meros bo‘lsa, zamonaviy raqs erkin harakat, hissiyot va innovatsiyaning ifodasidir. Ularning integratsiyasi natijasida yangi san’at shakllari yuzaga kelmoqda, bu esa milliy madaniyatni zamonaviy ko‘rinishda saqlash va rivojlantirishga xizmat qiladi.