RAQS VA ASHULANING SOG‘LIQKA TA’SIRI: FIZIOLOGIK VA PSIXOLOGIK JIHATLAR - Muratbekova Turdigu'l Tursinbekovna (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada raqs va ashulaning inson salomatligiga ko‘rsatadigan ijobiy ta’siri, ularning fiziologik hamda psixologik foydalari ilmiy va amaliy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Raqs harakatlari jismoniy faollikni oshiradi, mushak, yurak-qon tomir va asab tizimini mustahkamlaydi. Ashula esa nafas olish organlari faoliyatini yaxshilaydi, hissiy holatni muvozanatga keltiradi va stressni kamaytiradi. Raqs va ashulaning uyg‘unligi inson tanasi va ruhining sog‘lomligini ta’minlovchi muhim omil hisoblanadi.