OLIY TA’LIMDA TASVIRIY SAN’AT ASARLARINI BADIIY IDROK ETISHNING ILMIY-METODIK ASOSLARI - Kodirov Obid Esonboy o‘g‘li (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada oliy ta’lim muassasalarida tasviriy san’at asarlarini badiiy idrok etishning ilmiy-metodik asoslari tahlil qilinadi. Mazkur tadqiqot san’at asarlarini idrok etish jarayonida talabalar badiiy tafakkur, estetik did, ijodiy fikrlash va tahlil qobiliyatlarini rivojlantirish usullarini o‘rganishga qaratilgan. Shuningdek, maqolada tasviriy san’at asarlarini o‘qitishda pedagogik yondashuvlar va metodik tavsiyalar taqdim etiladi.