IJTIMOIY-EMOTSIONAL KO‘NIKMALARNING MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALAR RIVOJIGA TA’SIRI - Ismoilova Sarvinoz Ne’mat qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning ijtimoiy-emotsional ko‘nikmalarini shakllantirishning ularning umumiy psixologik, aqliy va ijtimoiy rivojlanishiga ta’siri yoritiladi. Ijtimoiy-emotsional ko‘nikmalar bolaning o‘z his-tuyg‘ularini boshqarish, boshqalar bilan muloqot o‘rnatish, hamkorlik, empatiya, o‘zini anglash kabi jarayonlarda muhim rol o‘ynaydi. Tadqiqotlarda ushbu ko‘nikmalarni erta yoshda rivojlantirish bola shaxsining barqaror ruhiy holatga ega bo‘lishi, maktabga tayyorlik darajasining yuqoriligi hamda ijobiy ijtimoiy moslashuvini ta’minlashi ta’kidlanadi.