TASVIRIY SAN’AT TA’LIMIDA MILLIY BADIIY MEROSDAN FOYDALANISHNING INNOVATSION YONDASHUVLARI - Ismoilov Otabek Shavkat o‘g‘li (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at ta’limida milliy badiiy merosdan samarali foydalanishning zamonaviy usullari tahlil qilingan. Maqolada milliy qadriyatlar, an’anaviy san’at namunalarini ta’lim jarayoniga integratsiya qilish orqali o‘quvchilarda estetik tafakkur, badiiy idrok va madaniy ongni rivojlantirish yo‘llari ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, innovatsion texnologiyalar, interaktiv dars usullari va raqamli resurslardan foydalanish orqali o‘quvchilarning ijodiy salohiyatini oshirish, milliy san’atga bo‘lgan qiziqishini kuchaytirish masalalari yoritilgan.