Umumiy o‘rta ta’lim maktab o‘quvchilarini rangtasvirda kompozitsiya ishlashga o‘rgatishning pedagogik asoslari - G‘aybullayeva Mehribon G‘olibovna (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
ANOTATSIYA: Mazkur maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktab o‘quvchilarini rangtasvir mashg‘ulotlarida kompozitsiya ishlashga o‘rgatishning pedagogik asoslari yoritilgan. Unda rangtasvir darslarining mazmuni, tasviriy san’at fanining estetik va tarbiyaviy ahamiyati, shuningdek, kompozitsion fikrlashni shakllantirish usullari tahlil etiladi. O‘quvchilarning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirish, tasviriy ifoda vositalarini ongli qo‘llash va mustaqil ijodiy ishlarni tashkil etish bo‘yicha metodik tavsiyalar keltiriladi. Tadqiqot natijalari rangtasvir darslarini samarali tashkil etish va o‘quvchilarning badiiy-estetik tafakkurini rivojlantirishga xizmat qiladi.