O‘QUVCHILARDA CHIZMACHILIK FANIDA QO‘LLANILADIGAN GEOMETRIK VA BOSHQOTIRMALI MASALALARINI YECHISH KUNIKMALARINI SHAKLLANTIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Eshmurodov Axmadjon Nurmuradovich (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
ANOTATSIYA: Mazkur maqolada chizmachilik fanini o‘qitishda o‘quvchilarda geometrik va boshqotirmali masalalarni yechish ko‘nikmalarini shakllantirishning pedagogik asoslari yoritilgan. Unda o‘quvchilarning fazoviy tasavvurini rivojlantirish, mantiqiy va ijodiy fikrlash qobiliyatini oshirish hamda muammoli vaziyatlar orqali bilimlarni mustahkamlash metodlari tahlil qilinadi. Shuningdek, chizmachilik darslarida interfaol usullar va zamonaviy axborot texnologiyalarini qo‘llashning samaradorligi, Shavdirov S.A.ning o‘quv kompetensiyalarini shakllantirish haqidagi ilmiy qarashlari asosida pedagogik jarayonni takomillashtirish yo‘llari ko‘rsatib o‘tiladi.