TASVIRIY SANʼAT DARSLARIDA OʻQUVCHILARNING KASBIY-IJODIY FAOLLIGINI OSHIRISHNING PEDAGOGIK-PSIXALOGIK ASOSLARI - Eshmatov Samariddin Hamza oʻgʻli (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy sanʼat darslarida o‘quvchilarning kasbiy-ijodiy faolligini oshirishning pedagogik va psixologik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda ijodiy jarayonlarni rag‘batlantirish, shaxsning professional kompetensiyasini rivojlantirish va dars metodlarini samarali tashkil etish usullari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, o‘quvchilarda ijodiy fikrlash, estetik did va kasbiy ko‘nikmalarni shakllantirishning pedagogik-psixologik omillari o‘rganilgan. Maqola nafaqat amaliy dars jarayonini takomillashtirishga, balki o‘quvchilarning ijodiy potentsialini rivojlantirishga qaratilgan tavsiyalarni ham o‘z ichiga oladi.