PSIXOLOGIK YONDOSHAVLAR IJTIMOIY ISH JARAYONIDA: NAZARIYA VA AMALIYOT - Soyibjonova Dilnoza Shuhratbek qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada psixologik yondashuvlarning ijtimoiy ish jarayonidagi roli, nazariy asoslari va amaliy qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Psixologik yondashuvlar ijtimoiy ishning samaradorligini oshirish, mijozlarning ijtimoiy muammolarini aniqlash va ularni hal qilishda muhim vosita hisoblanadi. Maqolada empatiya, aktiv tinglash, motivatsion intervyu, stressni boshqarish va multidisiplinar yondashuvlar kabi psixologik metodlar ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, psixologik yondashuvlarning samarali qo‘llanilishi ijtimoiy ishning natijadorligini oshiradi, mijozlarning ishonch va motivatsiyasini mustahkamlaydi hamda ijtimoiy himoyaga muhtoj shaxslar bilan ishlash jarayonini sifatli qiladi.