BOLALARDA IJTIMOIY-EMOTSIONAL KO‘NIKMALARNI RIVOJLANTIRISH USULLARI - Otaboyeva Dilshoda Sa'dulla qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha va boshlang‘ich yoshdagi bolalarda ijtimoiy-emotsional ko‘nikmalarni rivojlantirish usullari tahlil qilinadi. Bolalarning hissiy xotirjamligi, empatiya, muloqot va hamkorlik ko‘nikmalarini shakllantirishda pedagogik metodlar, o‘yinlar va tarbiyaviy faoliyatning roli yoritiladi. Maqolada tarbiyachi va ota-onaning ta’siri, interaktiv va ijodiy metodlar orqali bolaning ijtimoiy-emotsional rivojlanishini qo‘llash yo‘llari muhokama qilinadi.