UMUMIY O‘RTA TA’LIM MAKTABLARIDA 8–9-SINF O‘QUVCHILARINING TASVIRIY SAVODXONLIGINI SHAKLLANTIRISHNING ZAMONAVIY METODLARI - Bobomurodova Sojida Ablakulovna (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida 8–9-sinf o‘quvchilarining tasviriy savodxonligini rivojlantirishning zamonaviy metodik yondashuvlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda interaktiv metodlar, ijodiy mashqlar va mini-loyihalarning ta’lim samaradorligidagi roli ko‘rsatildi. Ushbu yondashuvlar o‘quvchilarning kompozitsion fikrlashini, estetik didini va amaliy ko‘nikmalarini rivojlantirishga yordam beradi.