Umumiy o‘rta ta’lim maktablarida tasviriy san’at darslarini samarali tashkil etish texnologiyalari (5–7-sinflar misolida) - Boboniyozova Roziya Mirsalim qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida 5–7-sinflarda tasviriy san’at fanini o‘qitish samaradorligini oshirishga qaratilgan pedagogik texnologiyalar va usullar tahlil qilinadi. Maqolada interfaol dars metodlari, loyiha asosida o‘qitish, guruh ishlari va texnologik vositalardan foydalanish orqali o‘quvchilarning ijodiy ko‘nikmalari va estetik tafakkurini rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, dars jarayonini optimallashtirish va o‘quvchilarning faol ishtirokini ta’minlash bo‘yicha tavsiyalar beriladi.