BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA INTERFAOL METODLARDAN FOYDALANISHNING O‘QUVCHILARNING BILIM OLISHGA BO‘LGAN MOTIVATSIYASIGA TA’SIRI - Ahmatova Farangiz Xoshim qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Maqola boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida interfaol metodlardan foydalanishning ularning bilim olishga bo‘lgan motivatsiyasiga ta’sirini tahlil qiladi. Interfaol metodlar – o‘quvchilarning faolligini oshirish, darsga qiziqishini kuchaytirish va mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirishga xizmat qiluvchi pedagogik vositalardir. Tadqiqotda interfaol metodlarning samaradorligi, dars jarayonida qo‘llanishi va o‘quvchilarning bilim olish motivatsiyasini oshirish mexanizmlari o‘rganilgan.