AMAL TARTIBI QOIDASINI SHAKLLANTIRISHDA BOSQICHMA-BOSQICH YONDASHUV - Ikromova Sevinch Elniyoz qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
​Annotatsiya. Ushbu maqola arifmetik amallarni bajarish tartibining tarixiy rivojlanishi, qoidalarining shakllanishi va zamonaviy matematikadagi ahamiyatini atroflicha tahlil qiladi. Maqolada qavslar va amallar ustuvorligi qoidalarining to‘g‘ri qo‘llanilishi, uning turli ta’lim bosqichlarida o‘rgatish metodologiyalari va amaliy misollar yordamida tushuntiriladi. Shuningdek, mavzuni o‘rganishda o‘quvchilar duch keladigan umumiy qiyinchiliklar va ularni yechish yo‘llari ko‘rsatib o‘tilgan.