THE ROLE OF ENGLISH IN SHAPING GLOBAL YOUTH IDENTITY - Shermirzayeva, Makhliyo (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Ingliz tili bugungi kunda yoshlar o‘zini ifoda etish, global madaniyatda o‘z o‘rnini topish va raqamli dunyoda aloqa o‘rnatish vositasi sifatida muhim rol o‘ynamoqda. Globalizatsiya, ommaviy axborot vositalari va ijtimoiy tarmoqlar ta’sirida ingliz tili yoshlarning shaxsiy va madaniy identifikatsiyasini shakllantirishda asosiy omilga aylandi. Ushbu maqolada ingliz tilining global yoshlar identitetiga ta’siri, til va madaniyat o‘rtasidagi o‘zaro aloqalar, shuningdek, yoshlar orasida ingliz tilidan foydalanishning ijtimoiy va psixologik jihatlari tahlil qilinadi.