ZUBTURUM (PLANTAGO SPP.) O‘SIMLIGINING ILMIY-AMALIY AHAMIYATI - Usmonjonova , Ozoda (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada zubturum (Plantago major L. va Plantago lanceolata L.) o‘simligining biologik xususiyatlari, kimyoviy tarkibi, dorivor va xalq xo‘jaligidagi ahamiyati tahlil qilindi. O‘simlikning xalq tabobati va zamonaviy tibbiyotda keng qo‘llanilishi, shuningdek ekologik va oziq-ovqat sohalaridagi roli yoritildi.