ESKI O‘ZBEK TILI ADABIYOTIDA OMONIMLARNING BADIIY-ESTETIK VAZIFASI - Nazarova , Sabrina (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada eski o‘zbek tili adabiyotida omonimlarning nafaqat leksik hodisa, balki badiiy ifoda vositasi sifatida ham matn mazmunini boyitadi. Atoyi, Navoiy va boshqa ijodkorlarning asarlaridan olingan misollar orqali omonimlarning badiiy nutqda uslubiy va semantik vazifalari yoritiladi.