ДЕВИАНТ ХУЛҚ-АТВОРЛИ ЎСМИРЛАРДА АГРЕССИЯНИНГ НАМОЁН БЎЛИШИ ВА УНИ ОЛДИНИ ОЛИШ - Жумабоев , Сарвар (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Ички ишлар идоралари ходимларининг фаолияти ўзига хослиги билан ажралиб туради. Чунки улар доимий равишда турли тоифадаги одамлар билан учрашадилар, мулоқотга киришадилар. Бу эса тизим фаолиятида юз берадиган психик жараёнларни яхши билиш ва уларга тайёр туришни талаб қилади.[1] Бугунги кунда агрессия, тажовузкорлик ва зўравонлик, ёшлар ўртасида жиноятчиликнинг ортиши ҳоллари жуда кўп кузатилмоқда. Шу сабабли инсон агрессив хулқ-атворининг намоён бўлиш сабабларини аниқлаш, деструктив хулқ-атворнинг олдини олиш ёки назорат қилиш муаммоларини ўрганиш, уни коррекция қилишнинг янги усулларини ишлаб чиқиш ва амалиётга тадбиқ қилиш Ички ишлар ҳодимлари ҳамда амалиётчи психологлар учун долзарб масала бўлиб келмоқда. [1] Душанов Р. Х., Фарфиев Й. А. Касбий психология. Тошкент-2014. -Б 3.